BISNES DIGITAL DOT MY

SOLUSI BISNES DIGITAL ANDA

BLOGPOST

INFO BISNES TRENDING

INFO BISNES

How to warm up whatsapp account

How to Protect Your WhatsApp Number from BlockingWhatsApp is a popular messaging app that allows users to send messages, photos, videos, and voice notes for free. However, WhatsApp can also block numbers if they are found to be sending spam or abusive messages.There are a few things you can do to protect your WhatsApp number from blocking:Warm up your number. When you first register a new WhatsApp number, it is important to "warm it up" gradually. This means sending a few messages each day to friends and family. Avoid sending too many messages too soon, as this can trigger WhatsApp's spam filters. Get a good response rate. WhatsApp looks at the response rate of your messages when determining whether to block your number. If you are not getting many replies to your messages, this can be a sign that you are sending spam. Try to get a response rate of at least 30%. Use the "stop" command. WhatsApp allows users to unsubscribe from messages by sending the word "stop" to the sender. Make sure to include this command in all of your messages so that users can easily unsubscribe if they no longer want to receive messages from you. Address people by name. Personalizing your messages by addressing people by name can help to improve your response rate and make your messages less likely to be flagged as spam. Ask for permission before sending messages. In your first message, explicitly ask the recipient if they are okay with receiving messages from you. This will help to ensure that you are not sending spam to people who do not want to receive it. Send short messages. Instead of sending one long message, break it up into several smaller messages. This will make your messages more readable and less likely to be flagged as spam.

Mastering Whatsapp Blast Marketing: Tips dan Tricks untuk menghantar RIBUAN mesej menggunakan WhatsApp Makreting [ Beginner to expert]

Selamat datang ke dunia Whatsapp Blast Marketing, satu strategi yang efektif untuk mencapai khalayak yang luas dengan mesej yang lebih personal. Dengan kekuatan teknologi, anda kini dapat menghantar ribuan mesej dengan mudah. Dalam artikel ini, kami akan meneroka tip...

LARK: Sistem Percuma untuk Pantau Kedatangan Pekerja

Dalam dunia perniagaan moden yang semakin berkembang, penggunaan teknologi digital menjadi keperluan asas untuk menguruskan perniagaan anda. Namun, untuk kebanyakan usahawan, kos perkhidmatan teknologi digital yang profesional terlalu mahal, yang menyebabkan mereka...

Perbandingan 20 Penyedia Pembinaan Laman Web dan Landing Page Percuma Terbaik pada Tahun 2023

Dalam era digital yang semakin maju ini, memiliki laman web atau landing page yang menarik dan berfungsi dengan baik adalah sangat penting bagi bisnis atau organisasi apapun. Namun, tidak semua orang mempunyai kemampuan teknis atau anggaran yang mencukupi untuk...

6 Tips Memilih dan Membeli Domain yang Berkualiti untuk Perniagaan Anda di Malaysia

Ramai yang tanya kelmarin, kalau nk buat website apa yang diperlukan? Basically ada 2 item terpenting yang diperlukan untuk permulaan. Domain hosting Kalau tiada 2 perkara ni, memang tiadalah website anda. So, di sini saya berikan tips untuk dapatkan domain dahulu....

Wasap Blaster Pro

WhatsApp Blaster Pro adalah perisian yang digunakan untuk menghantar mesej WhatsApp secara automatik kepada pelanggan dalam kuantiti yang besar. Ia sering digunakan sebagai medium pemasaran untuk mengiklankan produk atau perkhidmatan tanpa perlu mengeluarkan kos yang...

10 Effective Lead Generation Channels for Businesses in 2023

The world of marketing is rapidly changing, and businesses are constantly looking for new ways to reach and engage with potential customers. In today’s digital age, lead generation is a crucial component of any successful marketing strategy. Whether you’re...

Tingkatkan Pemasaran Anda: 10 Tips Berkesan untuk Bulan Ramadhan 2023

Bulan Ramadhan adalah waktu yang sangat dinanti-nanti oleh umat Islam di seluruh dunia. Selama satu bulan penuh, umat Islam berpuasa dan mengabdikan diri pada aktiviti keagamaan seperti membaca Al-Quran, berdoa, dan memberi sedekah. Namun, bagi para pengusaha dan...

10 Tips pemasaran efektif terkini 2023

Pemasaran adalah proses penting dalam meningkatkan jualan dan kesedaran produk atau perkhidmatan. Dalam dunia yang semakin berubah dan kompetitif, pemasaran harus diadaptasi dengan perkembangan teknologi dan trend terkini untuk menarik pelanggan berpotensi. Tahun 2023...

Tidak perlu belajar copywriting lagi? Ni bukan fitnah, ni cerita benerr!

Baru-baru ini kecoh berkenaan Sol..so ramai yang trigered..tidak kira yang lelaki, perempuan, bujang, berkahwin, terlajak, kawin sikit, kawin banyak..ehh…hahaTapi saya bukan nak cerita berkenaan tu. …[saje je intro panas..haha]Tapi saya nak cerita...

INFO KEWANGAN

LARK: Sistem Percuma untuk Pantau Kedatangan Pekerja

Dalam dunia perniagaan moden yang semakin berkembang, penggunaan teknologi digital menjadi keperluan asas untuk menguruskan perniagaan anda. Namun, untuk kebanyakan usahawan, kos perkhidmatan teknologi digital yang profesional terlalu mahal, yang menyebabkan mereka...

“Tuhan beri pengajaran pada saya ye..tapi harap ambil iktibar”- kata usahawan itu.

Kelmarin aku berjumpa dengan seorang ahli perniagaan. Cadangnya cuma nak dengar kisah jatuh bangun perjalanan beliau berniaga. Rupanya Tuhan mahu beri aku pengajaran yang betul-betul berbekas dalam jiwa. “Maaflah hari tu tak jadi jumpa, kereta saya rosak. Habis...

KISAH PENGAJARAN

Gangguan Internet Akibat Serangan Houthi Yaman: Facebook dan Instagram Tidak Boleh Diakses, Telekom Malaysia Belum Ada Update Terkini

Sebuah serangan siber yang melibatkan Houthi Yaman telah menyebabkan gangguan serius dalam infrastruktur internet, terutamanya di Timur Tengah. Gangguan ini melibatkan empat rangkaian telekomunikasi utama, termasuk Kabel Asia-Afrika-Eropah 1 dan Kabel Gerbang Eropah...

Tips Problem Solver Method

Dalam musim semua org bermasalah.. saya ingin berikan satu tips Problem Solver Method yng saya belajar dahulu..mayb anda boleh gunakan untuk selesaikan masalah anda. Jika kita menghadapi masalah, pertama sekali sila bertenang. Biar besar mana masalah tu, jika x tenang...

WhatsApp lancar terma dan peraturan baru dalam menggunakan aplikasinya

Beberapa tahun kebelakangan ini, aplikasi whatsapp sudah hampir menjadi salah satu aplikasi wajib dalam setiap telefon bimbit kita. Boleh dikatakan setiap telefon di dunia ini pasti ada aplikasi Wh@tsApp ini. Sehingga ada sesetengan orang yang mempunyai lebih dari 2...

“Tuhan beri pengajaran pada saya ye..tapi harap ambil iktibar”- kata usahawan itu.

Kelmarin aku berjumpa dengan seorang ahli perniagaan. Cadangnya cuma nak dengar kisah jatuh bangun perjalanan beliau berniaga. Rupanya Tuhan mahu beri aku pengajaran yang betul-betul berbekas dalam jiwa. “Maaflah hari tu tak jadi jumpa, kereta saya rosak. Habis...

PERKEMBANGAN BISNES

Taktik Bijak Menyimpan Rekod Pelanggan: Kunci Kejayaan Perniagaan

Menyimpan rekod pelanggan dalam perniagaan sederhana adalah seperti menyimpan "catatan rahsia" kejayaan! Kenapa? Mari kita lihat kepentingannya

How to warm up whatsapp account

How to Protect Your WhatsApp Number from BlockingWhatsApp is a popular messaging app that allows users to send messages, photos, videos, and voice notes for free. However, WhatsApp can also block numbers if they are found to be sending spam or abusive messages.There are a few things you can do to protect your WhatsApp number from blocking:Warm up your number. When you first register a new WhatsApp number, it is important to "warm it up" gradually. This means sending a few messages each day to friends and family. Avoid sending too many messages too soon, as this can trigger WhatsApp's spam filters. Get a good response rate. WhatsApp looks at the response rate of your messages when determining whether to block your number. If you are not getting many replies to your messages, this can be a sign that you are sending spam. Try to get a response rate of at least 30%. Use the "stop" command. WhatsApp allows users to unsubscribe from messages by sending the word "stop" to the sender. Make sure to include this command in all of your messages so that users can easily unsubscribe if they no longer want to receive messages from you. Address people by name. Personalizing your messages by addressing people by name can help to improve your response rate and make your messages less likely to be flagged as spam. Ask for permission before sending messages. In your first message, explicitly ask the recipient if they are okay with receiving messages from you. This will help to ensure that you are not sending spam to people who do not want to receive it. Send short messages. Instead of sending one long message, break it up into several smaller messages. This will make your messages more readable and less likely to be flagged as spam.

Mastering Whatsapp Blast Marketing: Tips dan Tricks untuk menghantar RIBUAN mesej menggunakan WhatsApp Makreting [ Beginner to expert]

Selamat datang ke dunia Whatsapp Blast Marketing, satu strategi yang efektif untuk mencapai khalayak yang luas dengan mesej yang lebih personal. Dengan kekuatan teknologi, anda kini dapat menghantar ribuan mesej dengan mudah. Dalam artikel ini, kami akan meneroka tip...

Apakah Persiapan Syarikat Sebelum Menyambut Hari Raya

Sebelum cuti raya, syarikat perlu membuat persiapan agar operasi dan perniagaan berjalan lancar semasa cuti. Berikut adalah beberapa persiapan yang perlu dilakukan oleh syarikat sebelum cuti raya: Menyemak stok barang: Pastikan stok barang mencukupi sebelum cuti raya...

Video

VIDEO BISNES DIGITAL

PRODUK

Lihat Produk Yang Kami Cadangkan

WA BLASTER Plus [with Wasap Warmer]

Together we strike

Our company offers a comprehensive range of digital and physical products and services designed to augment your business operations in both marketing and management. Our solutions are tailored to automate your business processes and enhance your overall productivity.

Bisnes Digital Dot My

Introducing Bisnes Digital, your one-stop solution for online marketing services. We specialize in utilizing 7 different channels to reach your target audience and generate leads for your business.

Our services include WhatsApp marketing, email marketing, Google Ads, YouTube Ads, Facebook Ads, SMS blast, and TikTok marketing.

Whether you’re looking to increase brand awareness or drive sales, we have the expertise to help you achieve your business goals. Our team of experienced marketers will work closely with you to develop a customized strategy that suits your unique needs and budget.

With Bisnes Digital, you can rest assured that your online marketing efforts are in good hands. Contact us today to learn more about how we can help your business succeed in the digital age.

Publications

Featured On

Ingin dapatkan maklumat terkini dari kami?

Daftar sekarang sebagi ahli kami secara percuma untuk dapatkan maklumat terkini tentang bisnes online dan promosi serta diskaun hebat! 

10 + 3 =